221.563 van de 250.000 benodigde handtekeningen

Aan de Europese Commissie

Petitie

Gevaarlijke pesticiden zijn verboden in Europa – maar ze worden nog altijd geëxporteerd naar Afrika en Zuid-Amerika, waar ze bijen doden en hele gemeenschappen ontwrichten. De Europese Commissie moet de export van verboden pesticiden aan banden leggen!

Waarom is dit belangrijk?

Het bewijs is glashelder: neonicotinoïde en andere giftige pesticiden brengen bijen om. Daarom zijn ze in Europa verboden. [1]

Toch blijven Europese bedrijven zoals BASF en Bayer-Monsanto deze pesticiden produceren. Die verschepen ze vervolgens naar plekken in Afrika en Zuid-Amerika, en maken zo miljoenenwinsten. [2]

Nu pleiten steeds meer mensen ervoor om deze dodelijke export-mazen in de wet te dichten. Frankrijk heeft reeds de export en het transport van verboden pesticiden in de ban gedaan.

We moeten ervoor zorgen dat de Europese Commissie hun voorbeeld volgt, en voor alle Europese landen de export van zulke pesticiden verbiedt. Maar die Commissie doet niets tenzij ze hoort van mensen zoals jij.

Roep jij de Europese Commissie op tot een verbod op de export van gevaarlijke chemicaliën, die in Europa al lang verboden zijn?


Bronnen:

  1. https://www.science.org/content/article/pesticides-can-harm-bees-twice-larvae-and-adults
  2. https://www.publiceye.ch/en/topics/pesticides/banned-in-europe

Deze campagne is in samenwerking met:

Kun je alsjeblieft een klein bedrag doneren?

Soms kan het lastig voelen om in je eentje verandering teweeg te brengen. Het mooie aan WeMove Europe is dat wanneer we allemaal een beetje bijdragen, we niets anders dan elkaar nodig hebben om geweldige dingen voor elkaar te krijgen.

Dus, wat vind je ervan? Sluit jij je aan bij de duizenden mensen die al aan WeMove Europe doneren en zorg je er zo voor dat wij allemaal door kunnen blijven strijden voor de belangrijkste veranderingen van onze generatie?

Andere manieren om te geven

Je kan jouw donatie naar onze bankrekening overmaken.

Vermeld dan je email adres als betalingskenmerk.

WeMove Europe SCE mbH
IBAN: DE98 4306 0967 1177 7069 00
BIC: GENODEM1GLS, GLS Bank
Berlin, Germany

We willen transparant en op verantwoordelijke wijze jouw donaties uitgeven – voor meer informatie, zie ons fondsenwervingsbeleid.

Je persoonlijke gegevens worden privé en veilig bewaard. Door je informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat WeMove jou op de hoogte houdt van onze campagnes en ga je akkoord met het gebruik van cookies in lijn met ons privacybeleid.

Deel deze petitie met je vrienden