68.141 van de 100.000 benodigde handtekeningen

Leden van het Europees Parlement en Europese lidstaten

Petitie

  • Onze politici moeten ervoor zorgen dat het migratiepact niet in EU-wetgeving wordt opgenomen. Laten we het vervangen door beleid waarin mensen en menselijkheid voorop staan. Wij willen een migratiebeleid dat:
    • de rechten van mensen op asiel beschermt;
    • reddingsmissies op zee ondersteunt en monitort om een einde te maken aan mensenrechtenschendingen aan de grenzen;
    • de verantwoordelijkheid voor vluchtelingenopvang eerlijk over Europese landen verdeelt.
  • Politici moeten Frontex per direct ontmantelen en zijn budget herleiden naar initiatieven om gestrande vluchtelingen aan de Europese kust en grenzen behoorlijk op te vangen.
  • Politici en ambtenaren moeten ter verantwoording worden geroepen voor hun aandeel in het mogelijk maken van deze sterfgevallen.

Waarom is dit belangrijk?

Afgelopen dinsdag om elf uur ‘s avonds zonk voor de Griekse kust een boot met wel 750 mensen aan boord. Reddingsschepen kwamen pas na vijf uur opdagen. Onder de doden zijn veel kinderen, en op het moment van schrijven zijn er slechts 100 overlevenden. [1]

Dit is een misdaad, een massamoord op 600 mensen op drift, gestrand op open zee. Het ging om families, om kinderen – mensen als jij en ik. Ze verdienden hulp. Ze verdienden veiligheid en een menswaardig leven. Maar de overheid liet het afweten. Dit mogen we nooit meer laten gebeuren.

Daarom slaat WeMove de handen ineen met organisaties door heel Europa. De eerste stap is om een enorme coalitie van mensen te vormen. Samen kunnen we de verantwoordelijken voor deze ramp ook echt ter verantwoording roepen. Het Europese grensbeleid is dodelijk. Deze gebeurtenis, een moment zo tragisch en hartverscheurend dat we het ons haast niet kunnen voorstellen, kan een breekpunt betekenen voor Europa’s wrede behandeling van mensen op drift.

We voeren campagne om ervoor te zorgen dat dit nooit meer kan gebeuren in Europa. Doe jij mee?


Bronnen:

  1. https://www.independent.co.uk/news/world/europe/mediterranean-libya-greece-boat-capsized-rescue-b2357978.html

Deze campagne is in samenwerking met:

Kun je alsjeblieft een klein bedrag doneren?

Soms kan het lastig voelen om in je eentje verandering teweeg te brengen. Het mooie aan WeMove Europe is dat wanneer we allemaal een beetje bijdragen, we niets anders dan elkaar nodig hebben om geweldige dingen voor elkaar te krijgen.

Dus, wat vind je ervan? Sluit jij je aan bij de duizenden mensen die al aan WeMove Europe doneren en zorg je er zo voor dat wij allemaal door kunnen blijven strijden voor de belangrijkste veranderingen van onze generatie?

Andere manieren om te geven

Je kan jouw donatie naar onze bankrekening overmaken.

Vermeld dan je email adres als betalingskenmerk.

WeMove Europe SCE mbH
IBAN: DE98 4306 0967 1177 7069 00
BIC: GENODEM1GLS, GLS Bank
Berlin, Germany

We willen transparant en op verantwoordelijke wijze jouw donaties uitgeven – voor meer informatie, zie ons fondsenwervingsbeleid.

Je persoonlijke gegevens worden privé en veilig bewaard. Door je informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat WeMove jou op de hoogte houdt van onze campagnes en ga je akkoord met het gebruik van cookies in lijn met ons privacybeleid.

Deel deze petitie met je vrienden