113.496 van de 150.000 benodigde handtekeningen

Aan de Europese Commissie, Parlement en de Raad van de EU

Petitie

We roepen de EU op om de misdaad ‘ecocide’ op te nemen in haar Richtlijn Milieucriminaliteit. [1]

Milieumisdaden hebben een wereldwijde impact en gaan over grenzen heen. Daarom moeten de EU en haar lidstaten zich ook inzetten om de misdaad ‘ecocide’ te erkennen in de jurisdictie van het Internationaal Strafhof.

Waarom is dit belangrijk?

Laten we het schaden van de planeet, oftewel ‘ecocide’, tot misdaad maken. Een ‘ecocide’ is elke menselijke activiteit die ons milieu diepgrondig beschadigt en vernietigt. Of dat nou een olielek is, ontbossing, of grondvervuiling.

We moeten de fossiele industrie direct een halt toeroepen, voordat ze onze planeet nog verder vernietigen. Onze vertegenwoordigers in het Europarlement zullen binnenkort stemmen over een hervorming van onze wetten die gaan over milieumisdaden. In deze hervorming zouden ze ook ecocide kunnen opnemen.

Er bestaat een heleboel momentum in het Europarlement om dit ook echt te doen. We weten echter maar al te goed hoe handig fossiele brandstofbedrijven en hun lobbyisten zijn in de politiek beïnvloeden.

Hier is voor ons een rol weggelegd. We moeten onze vertegenwoordigers laten zien dat duizenden Europeanen willen dat ecocide een misdaad wordt. Wanneer ze onze steunbetuigingen zien, is er een grotere kans dat ze hun rug rechthouden, stemmen om ecocide op te nemen, en zo onze planeet te beschermen.


[1] Deze misdaad moet een sterke definitie hebben. Daarin moeten we de aanzet van het Stop Ecocide International-panel volgen: die criminaliseren ecocide, net als het lichtzinnig handelen in de wetenschap dat er een grote kans is op serieuze schade voor het milieu, die of wijdverbreid of langdurig is.


Deze campagne is in samenwerking met:

Kun je alsjeblieft een klein bedrag doneren?

Het criminaliseren van onze planeet schaden is essentieel om ons klimaat te redden. We moeten bedrijven die ons milieu vernietigen afschrikken, voorkomen en bestraffen. Dat gaat op voor elke menselijke activiteit die ons milieu vernietigt. Of dat nou een olielek is, ontbossing, of grondvervuiling. Nu ligt er een buitenkans om een wet te hervormen die deze bedrijven aansprakelijk stelt.

We weten dat we samen ongelooflijke dingen voor elkaar kunnen krijgen. Dus wat denk je ervan? Voeg je je bij de duizenden mensen die al doneren aan WeMove Europe? Zo stel je ons allemaal in staat om enkele van de belangrijkste gevechten van onze tijd te voeren.

Andere manieren om te geven

Je kan jouw donatie naar onze bankrekening overmaken.

Vermeld dan je email adres als betalingskenmerk.

WeMove Europe SCE mbH
IBAN: DE98 4306 0967 1177 7069 00
BIC: GENODEM1GLS, GLS Bank
Berlin, Germany

We willen transparant en op verantwoordelijke wijze jouw donaties uitgeven – voor meer informatie, zie ons fondsenwervingsbeleid.

Je persoonlijke gegevens worden privé en veilig bewaard. Door je informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat WeMove jou op de hoogte houdt van onze campagnes en ga je akkoord met het gebruik van cookies in lijn met ons privacybeleid.

Deel deze petitie met je vrienden