Mail je Europarlementariërs

Form to send email

We zijn nog maar een haarbreed verwijderd van een Europese wet die de macht in de handen van de mensen legt in plaats van in die van winstbeluste multinationals.

Jouw woorden en jouw argumenten voor waarom deze wet belangrijk is, kunnen de doorslag geven voor twijfelende Europarlementariërs.

Als onze verkozen politici deze kans aangrijpen om grote multinationals aansprakelijk te houden, kunnen die voor de rechter worden gesleept als hun producten tijdens hun levensduur mensen of de planeet beschadigen.

Stuur de doorslaggevende Europarlementariërs nu een persoonlijke e-mail:

Je kan deze berichten gebruiken ter inspiratie:

 • Vertel hen hoe bezorgd je wel niet bent dat grote bedrijven zich ongestraft kunnen misdragen. Deze wet is een stap in de goede richting om het wangedrag in te perken, maar dan moeten onze Europarlementariërs nu wel in actie komen.
 • Benoem dat je erg graag ziet dat het recht werkt voor iedereen, zodat Europese bedrijven niet zomaar weg kunnen komen met mensenrechtenschendingen – of dat nou in Europa is of elders. De toegang tot de rechtsgang voor de families en de slachtoffers van wangedrag van bedrijven is allesbeslissend voor jou als stemmer.
  • Eis een Europese wet voor verantwoord ondernemen die ervoor zorgt dat grote bedrijven geen schade berokkenen aan mens of planeet tijdens het inkopen, ontwerpen, produceren, consumeren of weggooien van hun product. Op elk punt van de levensloop van een product moeten bedrijven ervoor verantwoordelijk voor zijn. Als een bedrijf zijn plicht jegens mens en klimaat verzaakt, kan het in de rechtszaal ter verantwoording worden geroepen.

  En hier heb je een paar tips om je op weg te helpen:

  • Wees persoonlijk: zeg waarom deze wet je aan het hart gaat. Of het nou gaat om bedrijven die met hun kleding rivieren in Kenia vergiftigen, of om een eerlijke compensatie van de bouwvakkers van een groot complex in België – jij wilt dat het grote geld voor de Europese rechter moet komen voor hun wangedrag.
  • Wees beleefd: Europarlementariërs ontvangen een heleboel e-mails, en zijn veel eerder geneigd te antwoorden op een vriendelijk berichtje. Vertel hen simpelweg hoeveel steun ze hebben voor hun verzet tegen machtige bedrijven.
  • Vraag om toezeggingen: vraag de Europarlementariër zonder omhaal om toe te zeggen dat ze in de komende plenaire sessie stemmen voor een sterke Europese wet: een wet voor verantwoord ondernemen met verregaande toegang voor burgers tot genoegdoening en een stevige klimaatplicht.
  • Vraag om een reactie: maak glashelder dat je wilt dat ze jouw bericht goed overwegen.
Aan: je Europarlementariërs

Je verstuurt deze e-mail als Ben jij dit niet? Klik hier

De geadresseerden ontvangen je naam en e-mailadres. Als je op "Ja, houd mij op de hoogte!" klikt, steun je deze campagne en stem je ermee in dat WeMove Europe jouw informatie voor deze campagne gebruikt. Wij zouden je naam, achternaam en land met het petitiedoel kunnen delen. Tenzij je abonneert op het ontvangen van gepersonaliseerde updates, verwijderen wij je gegevens na afloop van de campagne. Zonder jouw toestemming zullen wij je gegevens nooit aan derden doorgeven. Bekijk ons volledige privacybeleid hier.

Tweet aan Catharina RINZEMA, Antonius MANDERS, Tineke STRIK, Malik AZMANI, Samira RAFAELA, Sophia in 't VELD, Agnes JONGERIUS, Anja HAZEKAMP, Annie SCHREIJER-PIERIK, Jeroen LENAERS, Marcel de GRAAFF, Esther de LANGE, Peter van DALEN, Bas EICKHOUT, Bart GROOTHUIS, Vera TAX, Tom BERENDSEN, Mohammed CHAHIM, Caroline NAGTEGAAL, Kim VAN SPARRENTAK, Thijs REUTEN, Jan HUITEMA en Paul TANG

We zijn nog maar een haarbreed verwijderd van een Europese wet die de macht in de handen van de mensen legt in plaats van in die van winstbeluste multinationals.

Als we ervoor kunnen zorgen dat onze verkozen politici deze kans aangrijpen om multinationals aansprakelijk te houden, betekent het dat die bedrijven voor de rechter moeten verschijnen wanneer ze mens of planeet schade berokkenen tijdens de levensduur van hun product.

We hebben de essentiële hashtags in de tweets gelaten, maar maak de tweet alsjeblieft zo persoonlijk als je maar kan!

Hier zijn drie voorbeelden:

 • Wat is nog rechtvaardigheid als bedrijven mensenrechten zomaar met voeten kunnen treden? Ik ben een Europees burger en ik wil dat mijn bedrijven opdraaien voor de schade die zij mens, milieu of klimaat aandoen. Stem alstublieft voor CSDDD en #HoldBizAccountable
 • Bedrijven zijn de grootste uitstoters van CO2 en schuldigen van de klimaatcrisis. We moeten Europese wetten hebben die ons voor een klimaatramp behoeden, en nu betekent dat: een stem voor stevige klimaatverplichtingen in de wet voor verantwoord ondernemen. #JusticeNotProfit
 • Tien jaar na het instorten van de Rana Plaza-fabriek is er aan slachtoffers nog altijd geen recht gedaan! Bedrijven moeten boeten als ze profiteren van mensenrechtenschendingen. Laten we met de wet voor verantwoord ondernemen de rechtsgang toegankelijk maken. #HoldBizAccountable

Stuur een tweet

Form to send tweet

Deel deze petitie met je vrienden

Kun je alsjeblieft een klein bedrag doneren?

Soms kan het lastig voelen om in je eentje verandering teweeg te brengen. Het mooie aan WeMove Europe is dat wanneer we allemaal een beetje bijdragen, we niets anders dan elkaar nodig hebben om geweldige dingen voor elkaar te krijgen.

Dus, wat vind je ervan? Sluit jij je aan bij de duizenden mensen die al aan WeMove Europe doneren en zorg je er zo voor dat wij allemaal door kunnen blijven strijden voor de belangrijkste veranderingen van onze generatie?

Andere manieren om te geven

Je kan jouw donatie naar onze bankrekening overmaken.

Vermeld dan je email adres als betalingskenmerk.

WeMove Europe SCE mbH
IBAN: DE98 4306 0967 1177 7069 00
BIC: GENODEM1GLS, GLS Bank
Berlin, Germany

We willen transparant en op verantwoordelijke wijze jouw donaties uitgeven – voor meer informatie, zie ons fondsenwervingsbeleid.

Je persoonlijke gegevens worden privé en veilig bewaard. Door je informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat WeMove jou op de hoogte houdt van onze campagnes en ga je akkoord met het gebruik van cookies in lijn met ons privacybeleid.