83.756 van de 100.000 benodigde handtekeningen

Petitie

Wij eisen dat EU-politici een sterke Wet Digitale Diensten implementeren, die ons als een schild tegen de schade door Big Tech beschermt. Deze wet moet:

  1. De waarheid voorrang geven, door ervoor te zorgen dat de algoritmes van Big Tech geen leugens, oplichterij of haat meer voortrekken.
  2. Een einde maken aan de spionage: de tech-industrie volgt alles wat we online doen, en gebruikt die data om miljarden te verdienen met advertenties.
  3. Zet burgers aan het roer: bedrijven horen niet meer macht te hebben dan overheden, of dan de kiezers die hen hun stem toevertrouwen. Alleen met nieuwe systemen kunnen we zeker zijn dat niet de grote bedrijven, maar burgers bepalen hoe het internet werkt.

Waarom is dit belangrijk?

Wij, de burgers van Europa, eisen dat de technologie in dienst staat van ons, en niet in plaats daarvan onze maatschappij en democratie in gevaar brengt.

Wij roepen op een eind te maken aan het verwoestende businessmodel van de grote technologiebedrijven, oftewel Big Tech, die onze eigen gegevens tegen ons gebruiken.

Wij eisen een beter internet, waar wij als burgers toegang hebben tot essentiële digitale voorzieningen en informatie. Wij willen internet dat zorgt voor verbondenheid en participatie, zonder dat we als product worden gezien in een verraderlijk economisch systeem waarin alles wat we doen wordt geregistreerd (zogeheten surveillance).

Wij willen een wereld waarin een kleine groep miljardairs niet zomaar, zonder enige belemmering en zonder bang te zijn voor consequenties, een algoritme zo kan aanpassen dat hierdoor het lot van miljarden mensen verandert.

Wij roepen alle volksvertegenwoordigers die betrokken zijn bij het opstellen en aannemen van wetten in Europa op om op te komen voor de burgers en om alle noodzakelijke maatregelen te nemen om de misstanden van Big Tech in te perken, en tegelijkertijd de fundamentele rechten van de burgers te beschermen, en dan met name de vrijheid van meningsuiting voor iedereen.

Wij willen u eraan herinneren dat het uw taak is ons, de burgers, te beschermen, en niet de winsten van de grote technologiebedrijven die binnen onze grenzen ongestraft hun gang kunnen gaan.

Deze petitie wordt gesteund door een coalitie van meer dan honderd organisaties: https://www.peoplesdeclaration.net/dutchKun je alsjeblieft een klein bedrag doneren?

Dankjewel dat je meedoet aan onze oproep, en zo de Europarlementariërs laat zien hoevelen van ons echte regels willen om Big Tech te beteugelen.

Om te kunnen winnen hebben we jouw steun nodig – nu, maar ook later. Onze campagnes worden gedragen door mensen en gefinancierd door mensen: we ontvangen geen cent van bedrijven of overheden.

Doneer nu, en overweeg een terugkerende, maandelijkse bijdrage, om de inspanningen van onze community het hele jaar door te steunen!

Andere manieren om te geven

Je kan jouw donatie naar onze bankrekening overmaken.

Vermeld dan je email adres als betalingskenmerk.

WeMove Europe SCE mbH
IBAN: DE98 4306 0967 1177 7069 00
BIC: GENODEM1GLS, GLS Bank
Berlin, Germany

We willen transparant en op verantwoordelijke wijze jouw donaties uitgeven – voor meer informatie, zie ons fondsenwervingsbeleid.

Je persoonlijke gegevens worden privé en veilig bewaard. Door je informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat WeMove jou op de hoogte houdt van onze campagnes en ga je akkoord met het gebruik van cookies in lijn met ons privacybeleid.

Deel deze petitie met je vrienden