125.496 van de 150.000 benodigde handtekeningen

Aan het Europees Parlement, de Commissie en de Raad

Petitie

Wij doen dringend een beroep op de Europese Unie om de EU-normen voor luchtkwaliteit eindelijk en volledig in overeenstemming te brengen met de de laatste stand van de wetenschap ter bescherming van onze gezondheid.

De wettelijk bindende grenswaarden van de EU voor luchtverontreinigende stoffen moeten gebaseerd zijn op de wetenschap en minstens even streng zijn als de regelmatig bijgewerkte richtsnoeren van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Waarom is dit belangrijk?

Adem in. Adem uit. Hoe vaak denk je bewust aan de kwaliteit van de lucht die je inademt?

Volgens de nieuwste onderzoeken zouden we allemaal wat vaker stil moeten staan bij de luchtkwaliteit. Vervuilde lucht veroorzaakt astma, kanker en chronische ziektes bij kinderen. [1] Wetenschappers ontdekten dat de luchtvervuiling van auto-uitlaatgassen zelfs kanker opwekt bij niet-rokers. [2] Vaak voelt het als een onzichtbaar probleem, maar luchtvervuiling zorgt voor maar liefst 800.000 extra sterfgevallen in Europa elk jaar. [3]

De Europese Commissie heeft nieuwe limieten voor de Europese luchtkwaliteit aangekondigd. Deze limieten kunnen een game-changer zijn voor de lucht in onze longen.

Maar hier is het slechte nieuws – deze limieten halen niet eens de laagste standaarden van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). [4]

Deze plannen zijn nog niet in steen gebeiteld, en onze Europarlementariërs moeten nog hun stempel van goedkeuring geven. Met veel maatschappelijke ophef zullen ze inzien dat stevige luchtvervuilings-limieten de strijd waard zijn.

Laten we ervoor zorgen dat we allemaal beschermd worden: Teken en vraag de EU om een betere luchtkwaliteit in Europa!


Bronnen:

  1. https://www.eea.europa.eu/themes/air/health-impacts-of-air-pollution
  2. https://www.theguardian.com/science/2022/sep/10/cancer-breakthrough-is-a-wake-up-call-on-danger-of-air-pollution
  3. https://www.theguardian.com/environment/2019/mar/12/air-pollution-deaths-are-double-previous-estimates-finds-research
  4. https://www.env-health.org/reactions-from-the-health-community-on-the-european-commissions-proposal-on-updating-the-ambient-air-quality-directive/

Deze campagne is in samenwerking met:

Ondersteund door:

Kun je alsjeblieft een klein bedrag doneren?

Soms kan het lastig voelen om in je eentje verandering teweeg te brengen. Het mooie aan WeMove Europe is dat wanneer we allemaal een beetje bijdragen, we niets anders dan elkaar nodig hebben om geweldige dingen voor elkaar te krijgen.

Dus, wat vind je ervan? Sluit jij je aan bij de duizenden mensen die al aan WeMove Europe doneren en zorg je er zo voor dat wij allemaal door kunnen blijven strijden voor de belangrijkste veranderingen van onze generatie?

Andere manieren om te geven

Je kan jouw donatie naar onze bankrekening overmaken.

Vermeld dan je email adres als betalingskenmerk.

WeMove Europe SCE mbH
IBAN: DE98 4306 0967 1177 7069 00
BIC: GENODEM1GLS, GLS Bank
Berlin, Germany

We willen transparant en op verantwoordelijke wijze jouw donaties uitgeven – voor meer informatie, zie ons fondsenwervingsbeleid.

Je persoonlijke gegevens worden privé en veilig bewaard. Door je informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat WeMove jou op de hoogte houdt van onze campagnes en ga je akkoord met het gebruik van cookies in lijn met ons privacybeleid.

Deel deze petitie met je vrienden