123.699 van de 150.000 benodigde handtekeningen

Aan de Europese Commissie en de Raad van de EU

Petitie

Zet u in voor een toekomst zonder glyfosaat. Dat kan u doen door zich openbaar uit te spreken tegen een hernieuwing van de vergunning voor deze giftige pesticide in de Europese Unie. Kom met een plan om de boeren te ondersteunen in hun transitie naar de milieuvriendelijke alternatieven voor glyfosaat.

Deze openbare uitspraken zijn een essentieel onderdeel van een versneld einde aan synthetische pesticiden en de transitie van ons landbouw- en voedselsysteem. Daarom vragen we u om die uitspraken zo snel mogelijk te doen.

Waarom is dit belangrijk?

De deal is bijna beklonken: binnenkort wordt gestemd om Bayer-Monsanto’s giftige, bijenmoordende pesticide glyfosaat weer voor vijftien jaar een vergunning te verlenen. [1]

Maar er is ook goed nieuws: deze stemming betekent ook de kans om dit gif voor eens en voor altijd Europa uit te gooien.

Enkele cruciale landen zijn al om, dus nu moeten we nog even op alles op alles zetten om de laatste weifelaars, zoals België en Frankrijk, over te halen. Kiezers zullen absoluut niet blij zijn als glyfosaat opnieuw wordt goedgekeurd. Dat moeten we de politici duidelijk maken!

Er staat gigantisch veel op het spel: als we deze stemming binnenslepen, kan dat voorgoed het einde van glyfosaat betekenen.

Teken jij de petitie om Europese politici tot een verbod op glyfosaat te bewegen?


Bronnen:

  1. https://www.euractiv.com/section/agriculture-food/news/leaked-draft-report-suggests-glyphosate-in-line-for-eu-re-approval/

Kun je alsjeblieft een klein bedrag doneren?

Dankjewel dat je de petitie hebt getekend. Zo help je om Bayer-Monsanto’s giftige, bijenmoordende pesticide glyfosaat te verbieden.

We hebben nog maar een paar weken om de EU ervan te weerhouden om glyfosaat te voorzien van een vergunning van nog eens vijftien jaar.

We moeten nu in actie komen en de Europese politici laten zien dat de kiezers absoluut niet zitten te wachten op een vernieuwde goedkeuring van glyfosaat.

Een grote petitie opzetten is slechts het begin: we hebben een heel scala aan acties op de agenda, zowel on- als offline, om de druk op onze politici te leggen.

Kan jij ook je steentje bijdragen zodat we deze campagne kunnen winnen en glyfosaat voorgoed kunnen laten verbieden?

Andere manieren om te geven

Je kan jouw donatie naar onze bankrekening overmaken.

Vermeld dan je email adres als betalingskenmerk.

WeMove Europe SCE mbH
IBAN: DE98 4306 0967 1177 7069 00
BIC: GENODEM1GLS, GLS Bank
Berlin, Germany

We willen transparant en op verantwoordelijke wijze jouw donaties uitgeven – voor meer informatie, zie ons fondsenwervingsbeleid.

Je persoonlijke gegevens worden privé en veilig bewaard. Door je informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat WeMove jou op de hoogte houdt van onze campagnes en ga je akkoord met het gebruik van cookies in lijn met ons privacybeleid.

Deel deze petitie met je vrienden