88.878 van de 100.000 benodigde handtekeningen

Aan de leden van het Europese Parlement en Europese regeringen

Petitie

We vragen Europese toppolitici om steun voor de plannen van de Commissie voor Duurzaam Gebruik van Pesticiden – en om de ambitie op te schroeven door de meest giftige pesticiden onmiddellijk te verbieden en het algemene gebruik van pesticiden te verminderen. Dit moet uiteindelijk leiden tot een complete stop op synthetische pesticiden tegen 2035. Dit is onze enige optie als we de toekomst van boeren, biodiversiteit en schoon water willen waarborgen, en tegelijkertijd willen zorgen voor een gezond, klimaatbestendig en winstgevende voedselproductie-systeem.

Waarom is dit belangrijk?

Europa is een pesticideparadijs. Tientallen jaren al hebben we weet van hun verwoestende impact op onze gezondheid, de bijen en de planeet. Desondanks blijven onze akkers gebaad in pesticiden, meer en meer elk jaar. [1]

Pesticideproducenten zien ons het liefst verslaafd aan pesticiden. Daarom zetten ze overheden en boeren onder druk om door te gaan met grootschalige landbouw, afhankelijk van chemicaliën. [2] Ze hebben geen boodschap aan overvloedig, gezond voedsel of het beschermen van bijen– ze willen alleen maar bouwen aan het Europese pesticideparadijs voor meer winst.

Deze pesticideverslaving gaat zo ver dat de Europese Commissie eindelijk plannen heeft aangekondigd voor een drastische beperking van het gebruik van deze gifstoffen. Maar nu beginnen bepaalde politici zich tegen deze plannen te keren. Ze apen zelfs de argumenten na van bedrijfslobbyisten die op de loonlijst staan van de rijke pesticideproducenten. [3]

Het goede nieuws is dat invloedrijke Europarlementariërs nog altijd opkomen voor de stevige plannen voor pesticidebeperkingen. We moeten hun stem kracht bijzetten en de bedrijfslobbyisten overstemmen. Druk je volksvertegenwoordiger op het hart dat ze de een einde moeten maken aan de pesticideverslaving!


Bronnen:

  1. https://www.pan-europe.info/sites/pan-europe.info/files/public/resources/reports/PestPar_report%2020092022.pdf
  2. https://www.ft.com/content/380db86a-e435-41a0-bd9e-abbb4bd878f8 and https://www.theguardian.com/environment/2022/oct/24/business-groups-block-action-that-could-help-tackle-biodiversity-crisis-aoe
  3. https://euobserver.com/health-and-society/156159

Deze campagne is in samenwerking met:

Deel deze petitie met je vrienden

Kun je alsjeblieft een klein bedrag doneren?

Dankjewel voor je actie in de strijd voor een toekomst zonder schadelijke pesticiden. Dit is onze enige kans om boeren te helpen en biodiversiteit te beschermen, en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat we gezond voedsel op tafel hebben.

Kan je misschien een kleine donatie missen om ons te helpen deze strijd te winnen?

Andere manieren om te geven

Je kan jouw donatie naar onze bankrekening overmaken.

Vermeld dan je email adres als betalingskenmerk.

WeMove Europe SCE mbH
IBAN: DE98 4306 0967 1177 7069 00
BIC: GENODEM1GLS, GLS Bank
Berlin, Germany

We willen transparant en op verantwoordelijke wijze jouw donaties uitgeven – voor meer informatie, zie ons fondsenwervingsbeleid.

Je persoonlijke gegevens worden privé en veilig bewaard. Door je informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat WeMove jou op de hoogte houdt van onze campagnes en ga je akkoord met het gebruik van cookies in lijn met ons privacybeleid.