76.519 van de 100.000 benodigde handtekeningen

Aan de Europese ministers van Vervoer

Petitie

Benzineslurpende privéjets zijn een ramp voor het klimaat – het is hoog tijd voor een verbod.

Waarom is dit belangrijk?

Voetballers, politici en de superrijken vliegen de wereld rond in privéjets. Ook al worstelen we met recordhitte, losgeslagen bosbranden en de ergste droogte in 500 jaar! [1]

Wij zijn ervan overtuigd dat we allemaal ons steentje moeten bijdragen in de strijd tegen een klimaatcatastrofe. Maar de superrijken vliegen vrolijk door, en meer dan ooit tevoren. [2] Deze jets zijn de helft van de tijd compleet leeg en stoten meer broeikasgassen uit dan heel Denemarken samen. [3]

Genoeg is genoeg.

En er is een oplossing: Frankrijk heeft een voorstel gedaan om dit recht te zetten. Maar om de hele EU privéjet-vrij te maken, moeten we alle ministers van Transport aan onze kant krijgen. Over een paar weken komen ze samen. [4] Uit ervaring weten we dat onze stem ertoe doet als we ons samen uitspreken.


Bronnen:

  1. https://www.bbc.com/news/world-europe-62648912
  2. https://www.cnbc.com/2022/07/19/private-jet-use-is-more-popular-than-ever-and-first-time-buyers-are-driving-record-sales.html
  3. https://www.theguardian.com/environment/2022/jul/21/kylie-jenner-short-private-jet-flights-super-rich-climate-crisis
  4. https://www.reuters.com/business/sustainable-business/france-push-private-jets-regulation-eu-level-2022-08-23/

Kun je alsjeblieft een klein bedrag doneren?

Soms kan het lastig voelen om in je eentje verandering teweeg te brengen. Het mooie aan WeMove Europe is dat wanneer we allemaal een beetje bijdragen, we niets anders dan elkaar nodig hebben om geweldige dingen voor elkaar te krijgen.

Dus, wat vind je ervan? Sluit jij je aan bij de duizenden mensen die al aan WeMove Europe doneren en zorg je er zo voor dat wij allemaal door kunnen blijven strijden voor de belangrijkste veranderingen van onze generatie?

Andere manieren om te geven

Je kan jouw donatie naar onze bankrekening overmaken.

Vermeld dan je email adres als betalingskenmerk.

WeMove Europe SCE mbH
IBAN: DE98 4306 0967 1177 7069 00
BIC: GENODEM1GLS, GLS Bank
Berlin, Germany

We willen transparant en op verantwoordelijke wijze jouw donaties uitgeven – voor meer informatie, zie ons fondsenwervingsbeleid.

Je persoonlijke gegevens worden privé en veilig bewaard. Door je informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat WeMove jou op de hoogte houdt van onze campagnes en ga je akkoord met het gebruik van cookies in lijn met ons privacybeleid.

Deel deze petitie met je vrienden