42,057 of 50,000 signatures

Members of the European Parliament

Έκκληση

Είμαστε άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα και η Ευρώπη είναι η πατρίδα μας, είτε έχουμε γεννηθεί σε αυτή είτε όχι. Είμαστε περήφανοι που ζούμε στην Ευρώπη που είναι ένα εκπληκτικό μωσαϊκό πολιτισμών, γλωσσών, ηθών και εθίμων αλλά και αντιλήψεων.

Δεν έχουμε ανάγκη να προστατεύσουμε τον τρόπο ζωής μας από τους μετανάστες. Αυτό που έχουμε ανάγκη είναι ισότητα και σεβασμός για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος. Η μετανάστευση δεν είναι έγκλημα αλλά ούτε και απειλή για την ασφάλειά μας. Ωστόσο, αυτό που όντως χρειάζεται προστασία είναι ο πλανήτης μας. Αυτό που είναι εγκληματικό είναι ο ρυθμός με τον οποίο συνεχίζουμε να εξαντλούμε τους πόρους του πλανήτη και αναγκάζουμε τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο να φύγουν από τα σπίτια τους.

Σας καλούμε να αρνηθείτε τον προσβλητικό τίτλο «Αντιπρόεδρος για την προστασία του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής», να αφαιρεθεί ο τομέας της μετανάστευσης από αυτό το χαρτοφυλάκιο και να εξασφαλίσουμε ότι η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποστηρίξει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα συγκεκριμένα στο πλαίσιο του χαρτοφυλακίου για την μεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη.

Γιατί είναι αυτή η έκκληση τόσο σημαντική;

Σε οποιοδήποτε μωσαϊκό, το κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό. Όλα μαζί τα κομμάτια όμως συνθέτουν κάτι εκπληκτικό.

Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για το σπίτι μας – όλοι μαζί, με την πολυπολιτισμικότητα που μας διακρίνει, αποτελούμε την Ευρώπη. Αλλά αυτό το όραμα που έχουμε για την Ευρώπη απειλείται.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Layen, πρότεινε τον ορισμό Αντιπροέδρου υπεύθυνου για την Προστασίας του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Κύρια ευθύνη του; Η Μετανάστευση. (1)

Αυτό σημαίνει ότι «ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής» αντιτίθεται στην Μετανάστευση και χρειάζεται προστασία από αυτήν. Στην καλύτερη περίπτωση πρόκειται για προσβολή. Στη χειρότερη, η πλαισίωση αυτή παραπέμπει στη ρητορική της ακροδεξιάς την οποία συνεπώς και θεσμοθετεί.

Αλλά η πίεση εκ μέρους τόσο της κοινωνίας των πολιτών όσο και από τους ίδιους τους ευρωβουλευτές γίνεται όλο και πιο μεγάλη προκειμένου να αλλάξει ο παραπάνω τίτλος. Κι όμως καμία αλλαγή δεν έχει γίνει ώς τώρα και ως εκ τούτου γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να καταδείξουμε ότι ο λαός της Ευρώπης δεν θα δεχτεί κάτι τέτοιο που θα μπορούσε να αποτελέσει τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι. Σε 4 ημέρες μόνο οι Ευρωβουλευτές θα διατυπώσουν ερωτήματα στον υποψήφιο για τη θέση αυτή, οπότε ο χρόνος για να δράσουμε είναι περιορισμένος.

References:

 1. https://www.euronews.com/2019/09/10/what-s-the-european-way-of-life-eu-chief-s-new-commission-portfolio-draws-criticism
 2. https://www.reuters.com/article/us-eu-commission-life/eu-defends-european-way-of-life-idea-after-le-pen-claims-it-for-far-right-idUSKBN1W1262
 3. https://www.politico.eu/article/jean-claude-juncker-criticizes-ursula-von-der-leyen-over-european-way-of-life-commissioner/
 4. https://www.politico.eu/article/jean-claude-juncker-criticizes-ursula-von-der-leyen-over-european-way-of-life-commissioner/
 5. https://www.nytimes.com/2019/09/12/world/europe/eu-ursula-von-der-leyen-migration.html
 6. Open letter from WeMove Europe partners, ENAR:
 7. https://www.enar-eu.org/Open-letter-to-Commission-President-Ursula-Von-der-Leyen-1675

In partnership with:

Σας ευχαριστούμε που προσθέσατε τη φωνή σας στο μήνυμά μας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μια πραγματικά διαφορετική Ευρώπη!

Τώρα, στείλτε μια φωτογραφία του προσώπου σας για την υποστήριξη μιας #SharedWayofLife

Δείτε πώς:

 • • Θα δημιουργήσουμε μια γιγαντιαία ψηφιακή τοιχογραφία που θα δείχνει ότι, ως Ευρωπαίοι, θέλουμε να μοιραζόμαστε παρά να προστατεύουμε τον τρόπο ζωής μας.
 • • Στείλτε μια φωτογραφία του προσώπου σας που να δείχνει την υποστήριξη σας για έναν κοινό τρόπο ζωής. Μπορείτε απλά να στείλετε μια εικόνα του εαυτού σας ή και άλλων.
 • Στη συνέχεια, στείλτε το σε μας από το WhatsApp
 • Θα συγκεντρώσουμε όλες τις υπογραφές και τις φωτογραφίες για να δημιουργήσουμε μια γιγαντιαία ψηφιακή τοιχογραφία που θα παραδοθεί στους υπευθύνους για τις λήψεις αποφάσεων. Θα συμμετέχεις;

  Αυτό είναι απλώς ένα παράδειγμα μιας εικόνας που θα μπορούσατε να στείλετε.

  Example

  Please can you chip in?

  Για να παραμείνουμε ανεξάρτητοι, είμαστε πολύ προσεκτικοί από ποιους δεχόμαστε χρήματα - αλλά οι εκστρατείες που έχουν αντίκτυπο χρειάζονται χρηματοδότηση, οπότε χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας!

  Κάθε δωρεά κάνει τη διαφορά στις εκστρατείες που εκτελούμε και είναι γρήγορη και ασφαλής.

  Other ways of giving

  You can transfer your donation directly via bank transfer

  WeMove Europe SCE mbH
  IBAN: DE98 4306 0967 1177 7069 00
  BIC: GENODEM1GLS, GLS Bank
  Berlin, Germany

  Make a recurring donation

  Make a one-off donation
  We want to be transparent and accountable about how we spend your donations - for more information please see our Donation Policy.

  Your personal information will be kept private and held securely. By submitting information you are agreeing to WeMove.EU keeping you informed about campaigns and agree to the use of cookies in accordance with our privacy policy.

  Προώθησε την έκκληση (petition) στους φίλους σου

  You're signing this as Not you? Click here