65.293 van de 75.000 benodigde handtekeningen

Frans Timmermans, Vicevoorzitter van de Europese Commissie, Kadri Simson, Eurocommissaris voor Energie en Ursula von der Leyen, Voorzitter van de Europese Commissie

Petitie

Miljoenen Europeanen zullen deze winter worden afgesloten van verwarming en elektriciteit – alleen omdat ze de torenhoge energierekeningen niet meer kunnen betalen. De Europese Commissie moet ervoor zorgen dat deze winter niemand in de kou blijft zitten.

Waarom is dit belangrijk?

Een 81-jarige vrouw is omgekomen in een brand bij haar thuis. Ze verlichtte haar huis met kaarsen omdat het elektriciteitsbedrijf haar stroom had afgesloten. [1]

De energiecrisis kost nu al levens. En als we niet iets doen om een einde te maken aan de stroomafsluitingen, zullen duizenden mensen meer sterven.

EU-ministers gaan deze dinsdag om tafel zitten om het over de energiecrisis te hebben. Dit is onze kans om dit onderwerp op de agenda te zetten.

We weten dat politici de macht hebben om de stroom niet te laten afsluiten, want die macht hebben ze al eerder gebruikt. Toen iedereen thuis zat tijdens de eerste Covid-golf zorgden ze ervoor dat niemand zonder stroom kwam te zitten. [2] Dat zou gemakkelijk nog eens kunnen. Maar de Commissie moet het initiatief nemen en energie-armoede volgende week op de agenda zetten.

Help je ons mee Brussel op te schudden? Zo bewegen we de Europese Commissie ertoe om levens te redden, deze winter en daarna.


Bronnen:

  1. https://www.fia.uk.com/news/spain-81-year-old-woman-dies-in-fire-caused-by-a-candle-she-used-as-electricity-had-been-cut-off.html
  2. https://www.engager-energy.net/covid19/

Mail

Form to send email

Dankjewel dat je actie onderneemt tegen energie-armoede. Miljoenen Europeanen zullen deze winter worden afgesloten van verwarming en elektriciteit – alleen omdat ze de torenhoge energierekeningen niet meer kunnen betalen. Laten we er nu voor zorgen dat de Commissie onze petitie te zien krijgt voor hun vergadering volgende week.

Stuur een persoonlijk bericht aan de doorslaggevende beleidsmakers bij de Commissie, en vraag hen om energie-armoede volgende week bij de Raadsvergadering op de agenda te zetten.

Dit zijn wat van de dingen die je kan schrijven:

  • Laat hen weten hoezeer de energiecrisis jou persoonlijk, of mensen om jou heen, raakt – zeker als jij wordt bedreigd door een energie-afsluiting.
  • Vraag hen om een einde te maken aan het afsluiten van elektriciteit van mensen die hun rekeningen niet kunnen betalen.
  • Sommige landen zoals Ierland hebben al een stop gezet op afsluitingen voor deze winter. We hebben Europa-wijde actie nodig, zodat niemand deze winter in het donker zit.
Aan:

Je verstuurt deze e-mail als Ben jij dit niet? Klik hier

De geadresseerden ontvangen je naam en e-mailadres. Als je op "Ja, houd mij op de hoogte!" klikt, steun je deze campagne en stem je ermee in dat WeMove Europe jouw informatie voor deze campagne gebruikt. Wij zouden je naam, achternaam en land met het petitiedoel kunnen delen. Tenzij je abonneert op het ontvangen van gepersonaliseerde updates, verwijderen wij je gegevens na afloop van de campagne. Zonder jouw toestemming zullen wij je gegevens nooit aan derden doorgeven. Bekijk ons volledige privacybeleid hier.

Kun je alsjeblieft een klein bedrag doneren?

Dankjewel dat je actie onderneemt om de allerkwetsbaarsten tijdens de energiecrisis te beschermen.

Draag jij ook een steentje bij om deze campagne tot een goed einde te brengen?

Doneer nu en overweeg een terugkerende donatie om ons werk het hele jaar door te steunen. Dankjewel!

Andere manieren om te geven

Je kan jouw donatie naar onze bankrekening overmaken.

Vermeld dan je email adres als betalingskenmerk.

WeMove Europe SCE mbH
IBAN: DE98 4306 0967 1177 7069 00
BIC: GENODEM1GLS, GLS Bank
Berlin, Germany

We willen transparant en op verantwoordelijke wijze jouw donaties uitgeven – voor meer informatie, zie ons fondsenwervingsbeleid.

Je persoonlijke gegevens worden privé en veilig bewaard. Door je informatie met ons te delen, ga je ermee akkoord dat WeMove jou op de hoogte houdt van onze campagnes en ga je akkoord met het gebruik van cookies in lijn met ons privacybeleid.

Deel deze petitie met je vrienden