135.335 van de 175.000 benodigde handtekeningen

Aan Europese regeringen, het Europese parlement en de Europese commissie

Petitie

Zorg ervoor dat multinationals niet langer hun belastingontduiking verbergen en laat ze eerlijk meebetalen. Steun de wet die ambitieuze en openbare Country-by-Country Reporting introduceert, waardoor bedrijven bekend moeten maken hoeveel winst ze maken in welk land, en hoeveel belasting ze betalen. Meer transparantie is een belangrijke stap richting een wereld zonder belastingtrucjes van multinationals.

Waarom is dit belangrijk?

Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, verdient meer dan $13 miljoen per uur. Maar zijn bedrijf betaalt vrijwel geen belasting in Europa. [1]

Om regels te omzeilen en miljarden extra te cashen, verstoppen bedrijven zoals Amazon hun winsten in schimmige uithoeken - in belastingparadijzen. Jij en ik betalen eerlijk onze belasting. Dus waarom doen Amazon en andere techreuzen dat niet?

Nederland werkt samen met andere landen om de belastingontduiking aan te pakken. Dat doen ze met een wet die de techreuzen verplicht om ons te vertellen hoeveel geld ze verdienen en in welke landen. Daarna zullen ze onder publieke druk eerlijk meebetalen. Maar Frankrijk en een aantal andere EU-landen staan in de weg. Ze willen de wet tandeloos maken met achterbakse uitzonderingen, waarmee bedrijven gewoon doorgaan met het verbergen van hun winsten in belastingparadijzen. [2]

De cruciale stemming vindt plaats over een paar weken. Als we met duizenden tegelijk die paar landen steunen die de techreuzen durven tegen te spreken, kunnen wij de doorslag geven. Als we de 100,000 handtekeningen halen, bieden we de petitie net voor de stemming aan.

Zet jouw naam in de strijd om bedrijven zoals Amazon eerlijk mee te laten betalen!


Bronnen:

  1. https://researchfdi.com/amazon-covid-19-pandemic-profits/; Wereldwijd opererende internetmultinationals betalen een gemiddelde winstbelasting van rond de 9,5 procent. Normale bedrijven betalen zo'n 23,2 procent. https://www.iai.it/sites/default/files/iaip2014.pdf
  2. https://video.consilium.europa.eu/event/en/24389. Op 25 februari 2021 maakten de Europese ministers voor industrie- en interne markt hun officiële standpunt bekend inzake het voorgestelde openbare Country-by-Country Reporting.

Kun je alsjeblieft een klein bedrag doneren?

Dankjewel dat je onze oproep steunt om bedrijven zoals Amazon eerlijk te laten meebetalen!

Maar om van zulke techreuzen te winnen en een eind te maken aan dit onrecht, hebben we jullie permanent nodig.

Mensen zijn de drijvende kracht achter onze campagnes - mensen zijn onze kracht, mensen zijn onze inkomsten. Geen enkel bedrijf en geen enkele overheid subsidieert ons.

Doneer nu, en overweeg een maandelijkse bijdrage zodat we het hele jaar door kunnen strijden!

Other ways of giving

You can transfer your donation to our bank account

Please include your email address as payment reference

WeMove Europe SCE mbH
IBAN: DE98 4306 0967 1177 7069 00
BIC: GENODEM1GLS, GLS Bank
Berlin, Germany

We want to be transparent and accountable about how we spend your donations - for more information please see our Donation Policy.

Your personal information will be kept private and held securely. By submitting information you are agreeing to WeMove Europe keeping you informed about campaigns and agree to the use of cookies in accordance with our privacy policy.

Deel deze petitie met je vrienden